Ћирилица  ·  Latinica  ·  English

  SHARE Serbia 2023 Форум - 16.11.2023. Хотел "Метропол" Београд

Удружење архитеката Србије позива чланове и стручну јавност на овогодишњи Share Serbia међународни Форум, који ће се одржати 16. 11. 2023. у Хотелу Метропол у Београду.

У наставку текста је најава догађаја од стране огранизатора Share Serbia Форума:

UNStudio, ZAHA Hadid Architects, Stefano Boeri Architetti, 3LHD  и други учествоваће на 5. Share Serbia у Београду. Овај догађај ће се одржати 16. новембра у Хотелу "Metropol Palace" и најављује најсложенији програм до сада.

Share Serbia је стекао међународно признање и постао је суштински скуп за оне у AEC индустрији због свог међународног домета и непоколебљиве посвећености најсавременијим грађевинским технологијама и иновативном дизајну.

Share Serbia Форум је платформа за архитекте и грађевинске професионалце који желе да буду у предности у трендовима у индустрији. Са фокусом на едукацију, инспирацију и умрежавање, форум окупља преко 300 учесника из свих крајева Србије, као и цењене госте из водећих архитектонских кућа широм Европе.

Карте су сада у продаји

Улазнице су у продаји на званичном сајту манифестације https://share-architects.com/share-serbia-2023-forum/ до 1. октобра све карте имају повлашћене цене.

 

Истакнута постава говорника

Без сумње, дуго очекивани врхунац Share Serbia Форума је изузетна постава међународних гостујућих говорника. Међу њима су FRANS VAN VUU  директор UNStudio, Холандија; MANUELA GATTO директор ZAHA HADID Architects, УК; PAOLO RUSSО вођа дизајнерског тима Stefano Boeri Architetti Италија, ПРЕДРАГ МИЛУТИНОВИЋ MAPA Architects Србија; PETER BORDAS извршни директор, шеф дизајна у БОРД архитектонском студију, Мађарска; МИЛЕНА КОРДИЋ суоснивач, СОБА, Србија; MARIANA CÂRSTOIU координатор дизајна K-BOKS Construction & Design Румунија; TAREK HEGAZI, главни и креативни директор Living Design Шведска; ALEKSANDAR ŠAVIKIN  оснивач Студио Шавикин, Србија; МАРКО ДАБРОВИЋ оснивач Студија 3LHD,  Хрватска.

Две паралелне конференције и јединствена изложба

Прва конференција ће се фокусирати на „Пројектовање фасада“. Учесници ће имати прилику да истраже иновативне технике, материјале и приступе који обликују фасаде данашњице и стекну непроцењив увид у велике развојне пројекте. Друга конференција, „Архитектура за комфорнији живот“, истраживаће како дизајн утиче на наше животне и радне просторе, промовишући добробит и побољшавајући квалитет живота. Форум ће бити закључен заједничком пленарном сесијом две конференције посвећене великим пројектима.

Share Serbia 2023 Форум биће домаћин изложбе „Материјални пасош: иновативне површинске завршне обраде и материјали“. Садржи разнолику лепезу материјала, истражујући како иновативне површине могу побољшати естетику и промовисати одрживост животне средине. Ова изложба наглашава улогу архитектуре у унапређењу одрживости кроз избор материјала.


SHARE Architects  – главне личности у Србији

Присутни у Србији од 2018. године, SHARE Architects је угостио 900 учесника и 84 говорника током четири форума у Београду. 17 архитектонских личности су чланови SHARE Architects Society, ексклузивне групе у оквиру мреже SHARE Architects која окупља 900 међународних архитектонских лидера из 42 земље.

У претходним издањима имали смо задовољство да пожелимо добродошлицу гостујућим говорницима из престижних међународних и српских архитектонских пракси као што су Zaha Hadid Architects, Sanjay Puri Architects, UNStudio, Yazgan Design Architecture, BMA Studio, REMORKER Architects, Studio Kristof, E-arch Studio, OKRA Pejzažni arhitekti, Studio MAPA, NEOARHITEKTI Studio, Null Design, Studio M+, Zabriskie Studio, MVRDV, Bollinger und Grohmann ZT GmbH, proASPEKT Architectural Studio, Ingarden & Ewi Architekci, 2Portzamparc.


SHARE Architects Network  – Повезивање архитеката и извођача радова у Централној и Југоисточној Европи

Током протеклих 25 година, SHARE Architects Форуми су постали суштинска платформа за умрежавање архитеката и извођача радова у Централној и Југоисточној Европи. SHARE ствара ефикасну платформу за познавање и разумевање разноликости архитектонског феномена савремене архитектуре. Тренутно се догађаји SHARE Architects одржавају у 16 земаља Централне и Источне Европе, а заједница SHARE Architects броји више од 50.000 чланова из целог света.

share@share-architects.com

 
 
СИТС • Савез инжењера и техничара Србије • Кнеза Милоша 7, 11000 Београд, Србија • Телефон: 011/3230-067 • емаил:office@sits.rs